Ruokapankki Jokapäiväinen leipä

Ruokapankki

  

Yhteystiedot

Kyllikinkatu 2-4, 40100 Jyväskylä

(olemme muuttaneet)

Sammonkatu 4, 40100 Jyväskylä (Eu-ruoka)

Asiakaspalvelu: 040 848 3125

facebutton www.facebook.com/LeivantaloRuokapankki
 

Juha KauttoJuha Kautto
vastaava työntekijä
040 515 0706
Ota yhteyttä
Arja HonkasaloArja Honkasalo
työvalmentaja
044 765 2284
Ota yhteyttä
Alla ZuevaAlla Zueva
toimistovastaava
040 168 6600
Ota yhteyttä
Ano LiimattaAno Liimatta
ruokavastaava, työnsuunnittelija
040 848 3125
Jaana SirenJaana Sirén
ruokapalvelutyöntekijä
040 848 3125

Mari PasanenMari Pasanen
Oppe, lapsiperheet
040 505 2926

 

 

Aukioloajat

Yksityiset:
Maanantai, keskiviikko ja perjantai klo 11-14. Perhepäivä (Oppe) palveluaika 
tiistaisin klo 12-13. Kulukorvaus 2 euroa/ruokakassi.

EU ruoan jakelu:
EU-ruokakassin saa Ruokapankin asiakkaat ruokasetelillä kerran kuussa ylläolevina jakopäivinä. Heinäkuun alusta alkaen EU-ruoan jakelu kuukauden ensimmäisellä täydellä viikolla alkaen sekä kuukauden viimeinen maanantai.

 

 

Näin haet ruoka-apua

Leipää voi hakea ilman ruokaseteliä Café Agapén puolelta ma-pe klo 10-15. Kahvilan sisäänkäynti Kyllikinkadulla aamuisin keittiön ovesta kuorman purkamisen vuoksi.

Yhteisöt:
tiistai ja torstai sopimuksen mukaan.

Ajankohtaista

Tarvitset edelleen asioidessasi ruokasetelin ja asiakaskorttiisi merkitään viikko, jolloin olet asioinut meillä. Ruokasetelin voit saada oman alueen diakoniatyöntekijältä tai Ruokapankista. Ota mukaan voimassa oleva myönteinen päätös toimeentulotuesta tai viimeisen kuukauden tiliote.

Vuoronumerolappu haetaan Cafe Agapén = Päiväkeskus Leiväntalon puolelta ja voit odottaa siellä vuorosi vaihtumista. Vuoronumerojen jako päättyy klo 14, mutta jatkamme jakoa niin kauan, että klo 14 mennessä vuoronumeron saaneet saavat kassinsa.
Päiväkeskuksen toiminnasta ja ohjelmasta kerrotaan enemmän Päiväkeskus Leiväntalon sivuilla.

Huom! Kirjoitamme ruokaseteleitä jakopäivinä klo 13.30 asti.

Perheellisten OPPE tiistai

Perheelliset, joilla on alle 16 -vuotiaita lapsia voivat asioida tiistaisin klo 12-13 tai normaaleina jakopäivinä ma, ke, pe klo 11-14.  Mahdollisuuksien mukaan järjestämme perheellisille myös virkistys- ja retkitoimintaa. Tavaralahjoituksia emme jaa enää entiseen tapaan.

Tiistaisin jako saattaa alkaa aikaisemmin, riippuen kuorman tuloajasta.

 

Jaetut EU ja lahjoituskassit 2008 2016

 

Julkaisuja Ruoka-avusta

Lisää julkaisuja Ruokapankista menneiltä vuosilta Katulähetyksen Google Drive-palvelussa:

Ekoteko

Ruokajakelussa toiminta-ajatuksena on hyödyntää Jyvässeudun kauppojen, leipomoiden ja muiden elintarvikkeiden tuottajien ylijäämäruokaa niin, että ruoka jaetaan eteenpäin Jyväskylän kaupungin vähävaraisille ihmisille. Ruokapankki jakaa myös EU-ruokaa Jyväskylän vähävaraisille ihmisille.

Elintarvikeliikkeiltä jää myymättä paljon ruokaa, jonka viimeinen käyttöpäivä on tänään tai huomenna, jolloin käyttökelpoinen ruoka päätyy kaatopaikalle ja yritys maksaa kaatopaikkakulut. Jos ylijäämäruoka lahjoitetaan Ruokapankille, kertyy suurehkolle yritykselle satojen tuhansien eurojen säästö vuositasolla, sekä tyytyväisyys siitä, että on toimittu eettisesti ja ympäristöystävällisesti.

Työtä tarjolla

Ruokapankkiin otetaan myös töihin erilaisiin työllistämistoimenpiteisiin (työkokeilu, kuntouttava työtoiminta, työharjoittelu). Työtehtävinä sekä Ruokapankissa että samassa yhteydessä toimivassa lounaskahvila Café Agapéssa ovat mm. asiakaspalvelu, varastointi- ja pakkaustehtävät, siivoustyö, leipuri-kondiittorin työtehtävät, kokin työtehtävät, kahvilatyö, pitopalvelu.

Mikäli olet kiinnostunut työskentelemään Ruokapankissa tai Café Agapéssa, ota yhteyttä Ruokapankin vastaaviin työntekijöihin.

 

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION

Copyright © Jyväskylän Katulähetys ry   |   Design  Artio Oy  Artio Oy