Kalliomäki-asunnot

Kalliomäki
Koluntie 105, 41120 Puuppola
040 593 4954
Ota yhteyttä

ASUMISPALVELUTIIMI

 
Sirkka-Liisa PuolivaliSirkka-Liisa Puoliväli
tiimivastaava
0400 942 612
Vesa VirtanenVesa Virtanen
ohjaaja
Niko PennanenNiko Pennanen
ohjaaja
 

 

Kalliomäen asunnot muodostuu kolmen talon kompleksista. Rakennukset sijaitsevat osoitteissa Koluntie 105, Koluntie 99 ja Koluntie 95.  Yksi kaikkien yhteinen päiväkeskus sijaitsee päätalon (Koluntie 105) alakerrassa.

Kalliomäki

Missä Kalliomäki sijaitsee?

Kalliomäki sijaitsee noin 15 km Jyväskylästä pohjoiseen, Puuppolan kylässä.

Kuka voi asua Kalliomäessä?

Kohderyhmään kuuluvat mielenterveys- ja päihdeongelmaiset, narkomaanit, sekakäyttäjät ja vankilasta vapautuvat miehet ja naiset. Asumaan voivat tulla myös muut, joille täysin itsenäinen asumismuoto ei tunnu tarkoituksenmukaisimmalta vaihtoehdolta. Alueemme on päihteetön.

Kotipaikkarajaus

Jyväskylä ja muut kunnat erillisellä sopimuksella.

Keitä Kalliomäessä työskentelee?

Henkilökuntaan kuuluu tällä hetkellä vastaava työntekijä, yksi ohjaaja ja yksi tukityöllistetty. Lisäksi on opiskelijoita, työharjoittelijoita, kuntouttavassa työtoiminnassa olevia ja yhdyskuntapalvelusta suorittavia henkilöitä.

Kuinka paljon asukkaita Kalliomäkeen mahtuu?

Tällä hetkellä koko mäellä yhteensä 35 asuntoa.

Koluntie 105:ssa on 12 soluasuntoa, kaksi itsenäistä asuntoa sekä vastaanottoasunto. Vastaanottoasuntoon tulevat asukkaat Jyväskylän kaupungin sosiaalitoimen kautta.

Koluntie 99 on pienkerrostalo, jossa on yhteensä 12 asuntoa: 9 yksiötä ja kolme kaksiota.

Koluntie 95:ssa, Toivonlinnassa, on yhteensä 8 kaksiota.

Millaisia ovat Kalliomäen (Koluntie 105) asunnot?

Soluasunnot

Kalliomäessä on neljä kolmen hengen solua. Jokaisella asukkaalla on oma huone, yhteisessä käytössä on keittiö, olohuone, wc ja suihku. Keskimäärin 33 m2/asukas.

Itsenäiset asunnot

Huoneet ovat erillisiä, toisessa asunnossa on huoneen lisäksi oma keittiö, mutta wc ja suihku ovat erilliset. Toisessa asunnossa taas on huoneen lisäksi oma wc.

Vastaanottoasunto

Vastaanottoasunto on kalustettu. Asunnossa on minikeittiö, alkovi, wc ja suihku.

Muut tilat

Yhteinen päiväkeskus, tv-huone (jossa myös tietokone), sauna, pyykkitupa.

 

Millaisia ovat Koluntie 99:n asunnot?

Koluntie 99

Yksiöt (32 m2)

Eteinen, tupakeittiö, alkovi sekä suihku ja wc.

Kaksiot (49 m2)

Eteinen, tupakeittiö, makuuhuone, vaatehuone sekä suihku ja wc.

Yhteiset tilat

Alakerrassa sauna, pesutupa, varastotilat ja harrastetiloja (ei vielä käytössä).

 

Millaisia ovat Toivonlinnan asunnot?

Toivonlinna

Asunnot kaksioita (22-51,5 m2)

Eteinen, tupakeittiö, makuuhuone sekä suihku ja wc. Jokainen asunto on oma kokonaisuutensa.

Yhteiset tilat

Molemmissa kerroksissa pieni oleskelutila, alakerrassa pyykkitupa ja sauna.

 

Miten voin hakea asuntoa Kalliomäestä?

Voit hakea asuntoa tekemällä sähköisen asuntohakemuksen Katulähetyksen nettisivuilla. Voit myös soittaa yksikön työntekijöille, he opastavat sinua hakemuksen teossa.

Kuka voi tulla päiväkeskukseen ja milloin se on avoinna?

Päiväkeskuksen palvelut ovat kaikille maksuttomia. Jokainen, joka haluaa viettää päihteettömän päivän, on tervetullut päiväkeskuksen vieraaksi. Päiväkeskus on avoinna joka päivä klo 8-21.

Kalliomäki

Saako Kalliomäessä ruokaa vai onko aina kokattava itse?

Ruuanlaittomahdollisuus on jokaisessa solussa sekä päiväkeskuksen keittiössä. Päiväkeskuksessa on arkisin mahdollisuus ruokailla, lounaan hinta on 3,00€

Millaisia aktiviteettejä Kalliomäessä on?

Järjestämme erilaisia retkiä ja leirejä. Ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn, kalastukseen, lenkkeilyyn sekä muuhun ulkoiluun. Päiväkeskuksesta löytyy erilaisia lautapelejä, tietokone sekä täysimittainen snooker-pöytä. Tv-huoneessa on tv:n lisäksi tietokone ja pienimuotoinen kirjasto. Tavallisen saunan lisäksi pihapiiristä löytyy savusauna ja kota. Savusauna ja kota ovat vuokrattavissa myös ulkopuolisille käyttäjille.

Kalliomäki

Asukkailla on mahdollisuus osallistua arjen askareisiin yhdessä henkilökunnan kanssa.

Yhteisökokouksessa, Porinassa, suunnitellaan ja sovitaan yhdessä asukkaiden kanssa mm. yhteisön toiminnasta ja tulevista tapahtumista. Porina kokoontuu viikoittain päiväkeskuksessa.

Onko Kalliomäessä hengellistä toimintaa?

Päiväkeskuksen tv-huoneessa on joka arkiaamu pienimuotoinen hartaushetki. Pullakirkko pidetään päiväkeskuksessa joka toinen torstai. Asukkailla on mahdollisuus kahdenkeskisiin sielunhoidollisiin keskusteluihin ja rukoukseen. Lisäksi vierailemme eri seurakunnissa ja eri seurakuntien työntekijät käyvät pitämässä päiväkeskuksessa hartauksia ja muita hengellisiä tilaisuuksia. Leirit ja yhteiset matkat ovat myös osa arkeamme.

Onko Kalliomäessä muuta ryhmätoimintaa?

Viikoittain kokoontuu AA-ryhmä päiväkeskuksen tv-huoneessa. Joka toinen viikko kokoontuu naisten oma ryhmä. Asukkaiden toiveiden mukaan voidaan järjestää muutakin ryhmätoimintaa tai asukkaat voivat itse perustaa erilaisia vertaistuellisia ryhmiä.

Mitkä ovat Kalliomäen erityispiirteet?

Ympäröivä luonto tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua ja etsiä erilaisia liikunnallisia kokemuksia yksin tai yhdessä. Lisäksi on olemassa kolmen erityyppisen rakennuksen tuoma mahdollisuus siirtyä askeltamisen kautta soluasunnosta omaan yksiöön tai vastaavaan. Kalliomäki tarjoaa tarvittaessa yösijan myös satunnaisille matkailijoille.

Millaista tukea työntekijät tarjoavat?

Työntekijät auttavat arjen asioiden hoitamisessa ja ovat rinnallakulkijoita eri elämänvaiheissa. Yhteistyö mm. sosiaalitoimen, SOVATEK:n, KELA:n, työvoimatoimen ja terveyskeskuksen kanssa on tiivistä.

Asukkaiden kanssa laaditaan tuetun asumisen suunnitelma, jonka tarkoituksena on yhdessä asukkaan kanssa miettiä nykyistä elämäntilannetta ja tehdä suunnitelmia tulevaisuudesta.

 

Mahdollisuus kasvuun yksilöllisellä polulla.

"Jos ihminen onnistuu löytämään itsensä...
Siinä hänelle majapaikka, jossa voi arvonsa tuntien asua lopun elämänsä."
(James Michener)

 

Täällä voit rohkeasti kysyä neuvoa asiassa kuin asiassa!

 

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION

Copyright © Jyväskylän Katulähetys ry   |   Design  Artio Oy  Artio Oy