Oletko Wireessä?

Wire-liikuntaryhmien erityisliikunnanohjaaja Tarja Oksanen pyöräili Starttipajalle kertomaan liikuntaryhmistä.

Tarja on puurtanut lähes 17 vuotta työttömille suunnatun liikkumisen parissa, ja nyt on tarjolla monenlaista liikuntaa työttömän arkeen.

– Työni ei ole pelkkää jumppauttamista, se on myös sosiaalista kanssakäymistä. Olen vastaanottamassa sinua jo ensimmäisellä kerralla, Tarja sanoo.

Liikuntaryhmät ovat tarkoitettuja työttömille työnhakijoille ja osallistuminen on ilmaista, paitsi vesiliikunta, joka maksaa 3 €/kerta. Vesiliikunta tapahtuu Aalto Alvarissa ja ryhmään on ennakkoilmoittautuminen Tarjalle. Muina liikuntapaikkoina ovat kilpajäähalli ja Kuokkalan Graniitti. Ilmoittautuminen paikanpäällä.

Kuntojumpassa musiikin lisäksi apuna käytetään erilaisia välineitä muun muassa kahvakuulaa, keppejä ja palloja. Venyttely- ja rentoutusryhmässä opitaan venyttelyn merkityksen ja oikean suoritustavan. Kerran kuussa on ohjattu kuntopiiri. Liikkeet tehdään omaan tahtiin ja lempeästi.

Tämän vuoden alusta työttömät ovat olleet työttömiä myös virka-ajan päätyttyä ja uimahalliin pääsee alennetulla hinnalla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Lue lisää osoitteesta: www.jyvaskyla.fi/liikunta

Haluatko viiden päivän lomalle?

Työttömillä työnhakijoilla on mahdollisuus hakea tuettua lomaa. Viisi vuorokautta kestävältä lomalta saa sekä vertaistukea että voimia arkeen. Omavastuu on tältä ajalta vain 40 €. Ohjelmassa on liikuntaa ja muuta ohjattua toimintaa. Lomalla on täysihoito ja puolison sekä lapset voi ottaa mukaan.

Lomien järjestäjä on Solaris-lomat ja tarvittava rahoitus tulee Veikkauksen tuotoista.

Lisää tietoa saat osoitteesta: www.solaris-lomat.fi

 

Teksti: Jaana Nukala / Digipaja

 

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION

Copyright © Jyväskylän Katulähetys ry   |   Design  Artio Oy  Artio Oy