Katulähetykselle uusi yksilövalmentaja

Ida-Maria PirkkalainenOlen Ida-Maria Pirkkalainen, Jyväskylän Katulähetys ry:n uusi yksilövalmentaja.

Opiskelin Jyväskylän ammattikorkeakoulussa toimintaterapeutin tutkinto-ohjelmassa ja tein opintojeni syventävän harjoittelun Katulähetyksen kuntouttavan työtoiminnan puolella ryhmämuotoisissa työpajoissa ja yksilövalmennuksessa keväällä 2017.

Harjoittelun päättymisen ja valmistumiseni jälkeen aloitin kuntouttavan työtoiminnan yksilövalmentajan toimessa Katulähetyksessä 15. kesäkuuta.

 

Työssäni liikun eri kuntouttavan työtoiminnan toimipisteiden välillä tapaamassa valmennuksen asiakkaita. Yksilövalmennus toteutuu kuntouttavan työtoiminnan ja työvalmennuksen rinnalla. Työssäni tuen asiakkaita kohti heidän yksilöllisiä tavoitteitaan, sekä autan heitä tunnistamaan vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan. Tavoitteena voi olla esimerkiksi selkeän päivärytmi ja sen ylläpitäminen, ryhmätyötaitojen vahvistaminen tai omien mielenkiinnon kohteiden löytäminen työllistymisen tai opiskelun suhteen. Menettely- ja toteutustavat ovat asiakkaasta lähteviä ja yksilöllisiä, yhteistyöllisiä ja avoimeen dialogiin pohjautuvia.

Yksilövalmennukseen kuuluu paljon keskustelua, reflektointia, tiedonhakua ja suunnittelua. Koulutukseni puolesta vahvuuteni ovat toimintakyvyn arvioinnissa, tukemisessa ja ylläpidossa sekä mielekkäässä, merkityksellisessä toiminnassa.

 

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION

Copyright © Jyväskylän Katulähetys ry   |   Design  Artio Oy  Artio Oy